23 juli 2009

Gezien: "Ice Age 3, Dawn of the Dinosaurs" (2009)

iceage3posterMammoet Manfred zal binnenkort vader worden en brengt alles in gereedheid voor de komst van de baby. Diego merkt dat hij een luie, saaie tijger is geworden en wil er op uit trekken om te jagen en avonturen te beleven. Sid voelt zich buitengesloten en wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Hij grijpt zijn kans als hij twee, schijnbaar verlaten eieren vindt. Het blijken dinosauruseieren te zijn, en als de biologische moeder de diefstal van haar kroost ontdekt, komt ze hen (en Sid erbij) woedend terughalen. Aan de rest van de groep om Sid uit de klauwen van het monster te redden!

Een flauw afkooksel van de vorige twee films. Sid is nog steeds de dommerik die de rest in de problemen brengt, Manfred nog steeds de saaie, voorzichtige pater familias, en Diego de stoere tijger. De eekhoorn krijgt een iets uitgebreidere rol, al zit hij nog steeds niet echt in het eigenlijke verhaal verweven. Eén nieuw personage: Buck, een hilarische zot :-)

Zag de 3D versie in de bios, daar is niks aan en de €2 extra zeker niet waard; ze hadden er wel wat extraatjes aan mogen toevoegen dan!

* 7/10 *

De commentaren zijn gesloten.