23 september 2009

Gezien: "The taking of Pelham 123" (2009)

the_taking_of_pelham_1_2_3Walter Garber is, na een zware beschuldiging van omkoperij, afgezakt van een hoge positie naar zijn oude stoeltje van dispatcher voor de New Yorkse metro, als lijn Pelham 123 gekaapt wordt door de meedogenloze 'Ryder'. Als ze binnen het uur geen 10miljoen dollar losgeld hebben gekregen, gaan de gijzelaars eraan. Plotseling moet Walter Garber onderhandelaar spelen, en voor hij het weet, is hij met het geld onderweg naar de metrotunnel, en verandert hij in een New Yorkse held!

Spannend van begin tot eind, superfilm, maar met twee steengoeie acteurs als Travolta en Washington kan dat ook moeilijk anders! De kijker zit met zijn neus recht op alle gebeurtenissen en personages, dankzij de vermoeiende, flitsende filmstijl. Je zit op het puntje van je stoel!

Het laten-we-zsm-met-gevaar-voor-eigen-leven-door-NY-scheuren geldtransport was bij momenten overdreven ongeloofwaardig, maar dat nemen we erbij.

* 8/10 *

 

Commentaren

Het is trouwens een remake van een film van *een hele tijd geleden*. Hoop hem zelf ook eens te kunnen bekijken (de remake bedoel ik).

Gepost door: xy | 23 september 2009

De commentaren zijn gesloten.