28 september 2009

Gelezen: "De wereld rond in 80 dates", Jennifer Cox

de wereld rond in 80 datesAchterflap: Als succesvolle reisjournaliste ontmoet Jennifer Cox overal ter wereld leuke mannen. Toch is ze nog steeds single. Ze besluit het lot te tarten en tijdens een reis om de wereld met tachtig mannen af te spreken, op zoek naar niet zomaar een man, maar naar de Ware.
En zo begint het vrolijke, waar gebeurde verhaal over een wereldwijde reis vol dates. Van de Liefdesprofessor in Zweden, de 'skate date' in Frankrijk tot de gokker in Las Vegas; van de eenbenige Chines journalist, de Hollandse Willem in de Efteling tot het hoofd van de havenpolitie in Sydney: Jennifer ontmoet ze allemaal. En terwijl ze worstelt met haar agenda en al haar overbodige bagage en twijfelt of ze haar bestemming ooit zal vinden, gebeurt het ongelooflijke...

Grappig boek met uiteindelijk besluit: op ieder potje passen meerdere dekseltjes. Weet dat Cox nogal een eind weg kan doorbomen over de liefde, het kwam m'n oren uit op den duur, maar haar reisverslagjes zijn vlot, humoristisch en hapklaar geschreven. Eén keer het moment gepasseerd, zo ergens halverwege, waar ze haar Ware heeft ontmoet, verslapte mijn aandacht en vroeg ik me geërgerd af waarom ze toch doorging met daten, en heb ik het boek weggelegd, dus 't heeft wel een paar maanden geduurd voor ik het uit had.

Zeker leuke chicklit, prima geschikt voor een weekje strand!

* 7/10 *

De commentaren zijn gesloten.