08 oktober 2009

Gelezen: "De ongelooflijke lotgevallen van een arme geluksvogel", Vikas Swarup

slumdog millionaireAchterflap: "Een arme, nauwelijks opgeleide jongeman doet mee aan een Indiase televisiequiz en is de eerste deelnemer die alle vragen juist beantwoordt. Hij wint het duizelingwekkende bedrag van een miljard roepie. Geen wonder dat niemand gelooft dat een zo eenvoudig iemand over zoveel kennis beschikt en dat hij wordt gearresteerd op verdenking van fraude. Na zijn arrestatie vertelt hij het meeslepende verhaal van zijn turbulente leven - een verhaal waarin de antwoorden op de quizvragen liggen opgeslagen."

Verrassend intrigerend boek, origineel opgebouwd rond de twaalf à dertien quizvragen. Hierdoor zit er echter geen chronologie in het boek, en Rams heen-en-weer gereis tussen Delli en Mumbai maakt het volgen er niet simpeler op, maar alle puzzelstukjes vallen netjes op hun plaats en net als je denkt van "aaah, nu hebben we alles wel gehad!" komt er nog een verrassend einde, dat je echter, gezien Rams levensloop, had moeten zien aankomen.

Het verhaal sleept je mee, ik had het op 24u uit! Aanrader!

* 9/10*

12:14 Gepost door LJ in Volwassenenboeken | Permalink | Commentaren (0) | Tags: drama, india, vikas swarup |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.