05 januari 2010

Gelezen: "Nieuwe maan", Stephenie Meyer

nieuwe maanAchterflap: "Voor Bella Swan is slechts één ding belangrijker dan het leven zelf: Edward Cullen. Maar verliefd zijn op een vampier is nog veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken. Edward heeft Bella al eens gered uit de klauwen van een slechte vampier, maar nu hun gewaagde relatie alles wat hen lief is bedreigt, komen ze pas echt in de problemen."

Die achterflap slaat echt nergens op. Bella, lieve Bella, wordt in het begin van dit tweede Twilightdeel door Edward gedumpt. Hij en zijn familie zoeken andere oorden op en ze laten arme Bella alleen achter. En dat terwijl de bloeddorstige Victoria daar nog ergens rondzwerft. En plots stikt het in dat saaie dorpje ook nog eens van de weerwolven, 's vampiers grootste vijand. Uiteraard blijkt één van haar aanbidders (want die heeft ze blijkbaar genoeg), de in den beginne zonnige Jacob, één van hen te zijn. Klaar om haar met zijn stoere brede borstkas te beschermen tegen die boze vampiers! O dilemma: Edward-Jacob, vampier-weerwolf? Edward keert net op tijd terug in haar leven om de keuze voor haar makkelijker te maken. Terwijl die saaie sufkop haar niet eens in een vampier wil veranderen! (Maar ik vermoed dat Meyer dat wil behouden als climax voor het vierde en laatste deel. Als het al gaat gebeuren.)

Maar dat dat kieken van een Bella op 't einde zijn huwelijksaanzoek bijna afwijst, kan er bij mij niet in.

Bon, dit tweede deel was nog steeds meeslepend, maar te veel toevalligheden in één verhaal. Hoog tijd dat Bella verandert zodat ik eindelijk te weten kan komen hoe vampiers seks hebben. En hoe zit dat als Bella, momenteel immers nog mens en vrouw zijnde, menstrueert? Dan verscheuren die bloedzuigers haar toch metéén?
Zou Meyer ergens een FAQ over haar vampiers hebben?

De commentaren zijn gesloten.