24 januari 2010

Gelezen: "Eclips", Stephenie Meyer

eclipsEvil vampier Victoria's woede is nog niet geblust en ze zint nog steeds op bloederige wraak. Ze bijt een heel leger bij elkaar om Bella te kunnen vermoorden, maar haar vampierfamilie krijgt hulp van de weerwolven - een oplossing waarmee ik honderd bladzijden eerder op de proppen kwam dan die bende gezworen aartsvijanden.

Bella beseft eindelijk dat ze wél verliefd is op haar weerwolf, maar dat haar hart onvermijdelijk bij Edward hoort - wat is dat toch met Meyers onuitstaanbare geloof in 'the one', dat bij weerwolven zelfs volledig onvermijdelijk is waardoor het tussen Bella en Jacob nooit had kunnen lukken btw?

Mja, sorry als ik met bovenstaande zinnetjes het ganse derde Twilightdeel heb samengevat en daarmee dus ook de plot heb verraden, maar het verhaal wordt zwakker met elk deel en bewijst zo eens te meer dat sequels op niks trekken en totaal overbodig zijn. Als je als schrijver niet alles in één boek kan vertellen, word dan aub een soapschrijver. En nee, je bent pas een schrijver als je weet waar je verhaal moet eindigen om de boel nog een béétje geloofwaardig te houden.

Inleven in om aandacht zeurende Bella en haar onbaatzuchtige vampier gaat me daarnaast steeds moeilijker af. Sorry maar ik vind Jacob véél leuker... Bella's angst om te trouwen is overdreven banaal, Edwards preutsheid zorgt voor een irritant halfbeantwoorde "Kunnen vampiers nu seks hebben of niet?!" vraag en gebeten wordt ze ook nog steeds niet.

Op naar het vierde deel, dat blijkbaar nog niet uit is. Houden zo, zodat ik niet direct in de verleiding kom om mijn tijd en geld eraan te verspillen.

* 7/10 * omdat het las als een trein. Op de trein, maar ook op de sofa.

Commentaren

Ik heb ook net Eclipse uitgelezen. (voor de tweede keer al, oeps!) En ik ga nu voor de 2e keer aan Breaking Dawn beginnen. Ik vind het een zalig verhaal, maar, toegegeven... Eigenlijk kan je beter na het 2e boek stoppen. Het laatste boek gaat er helemaal over. Maar toch... dieje Edward heeft iets. :)

Gepost door: beate | 24 januari 2010

In breaking dawn krijg je het antwoord op de seks vraag hoor en of ze kindjes kunnen krijgen ook.
Ik hou er wel van... Ik weet het de boeken zijn very very very tiener gericht, maar af en toe ben ik gewoon graag tiener, Nah!
OW en het zou echt niet kunnen lukken tussen Bella en Jacob datlees je ook in het laatste boek.

Gepost door: Alice | 12 maart 2010

De commentaren zijn gesloten.