22 februari 2010

Gelezen: "Tweemaal zeventien", Laura Adriaanse

tweemaal zeventienRosa is een onhandelbare tiener die van huis wegloopt op haar zeventiende en een tumultueuze relatie begint met de psychisch niet zo gezonde Sylvo. Als ze door hem in elkaar geslagen wordt, trekt ze terug in bij haar moeder. Ze ontdekt dat ze zwanger is en besluit het kind te vondeling te leggen.

Zeventien jaar later is Rosa een excentrieke kunstenares die in afzondering leeft. Haar enige menselijke contact is met de zwervers uit het park, tot ze op een dag in het zwembad Luciano ontmoet. Naast haar leven volgen we nu ook dat van de zeventienjarige, door seks geobsedeerde Martin, die smoorverliefd wordt op zijn overbuurvrouw en met haar een hartstochtelijke affaire begint. Wanneer de levens van Martin en Rosa elkaar kruisen, voel je de spanning stijgen; je wéét dat het moment van de waarheid nadert...

Het einde is echter verrassend abrupt en bizar, mysterieus en laat je achter met vragen. Ik heb het boek snel weggestopt maar het bleef nog even in mijn hoofd rondspoken. Spijtig dat we nooit zullen weten hoe Martin reageert.

Het is een dun boekje, leest vlot, in een heerlijke stijl die misschien beter geschikt is voor zeventienjarigen maar ik heb het graag in één ruk uitgelezen.

* 8/10 *

De commentaren zijn gesloten.