08 maart 2010

Gelezen: "Hotmail", Jessica Adams

hotmailVictoria krijgt van haar vader een computer om zich op het wereldwijde web te wagen. Haar beste vriend het internet blijkt bovendien een geslaagde hulp bij het zoeken van een levenspartner. Victoria wil immers voor haar veertigste van straat zijn, compleet met sluier en bruidsmeisjes.

Een doorsnee chicklit verhaal, zul je denken; wel dat is het natuurlijk ook, al speelt het zich af in wijlen de jaren negentig, toen de computer en het internet een log, onbekend en daarom mysterieus en bovendien compleet overbodig attribuut was. Victoria schetst haar leven met de nodige humor doorspekt met zelfmedelijden en de wanhoop eigen aan een werkloze, single dertiger zonder toekomstperspectieven. (Of vergis ik me?)

Anders dan bij de huidige doorsnee chicklit verhaaltjes waar boy-meets-girl gevolgd wordt door boy-screws-up-and-gets-dumped-by-girl en afgesloten wordt met een happy end à la girl-beseft-dat-boy-the-one-is-en-springt-terug-in-zijn-armen, eindigt dit boek vrij open, met voldoende ruimte voor je eigen fantasie-afloop.

Lezen! *8/10*

Commentaren

Ik heb hem ook gelezen, vond hem zeker niet slecht voor enkele avondjes verstand op nul en gewoon lezen. Grappig bij momenten.

Gepost door: Alice | 12 maart 2010

De commentaren zijn gesloten.