27 juni 2010

Gelezen: "De opwindvogelkronieken", Haruki Murakami

opwindvogelkroniekenAchterflap: Het noodlot slaat wel erg hard toe bij Toru Okada: hij raakt zijn baan kwijt, zijn kat is spoorloos en dan komt zijn vrouw ook ineens niet meer thuis na haar werk. De tocht die daarop volgt, op zoek naar zijn vrouw en kat, brengt hem in contact met een aantal bizarre mensen, zoals twee gestoorde zusters, een tamelijk vreemde tiener, een oude soldaat die de slachtingen in China net voor de Tweede Wereldoorlog heeft gadegeslagen, en een zeer dubieuze politicus.

Ik durf niet te veel zeggen over dit 851 pagina's tellende meesterwerk, aangezien literaire kritieken mijn petje te boven gaan en anderen voor mij het zeker en vast beter gedaan hebben.

Wat ik er zélf van vond, wel, dat kan ik een week na de laatste bladzijde nog steeds niet verwoorden. Het was een magisch verhaal, en ik vind het een eer dat ik het helemaal heb mogen uitlezen, het was een avontuur, een zoektocht zonder weerga, met een goed of slecht einde zegt u het maar, met vreemde kronkels en beelden die mij eeuwig gaan bijblijven (dan denk ik maar aan de villersscène).

Zeker de moeite waard, maar begin niet onvoorbereid aan deze kloefer en probeer hem in één keer uit te lezen. Uw inspanning zal lonen!

*9/10*

Commentaren

vraagje skynetblogs Hallo ,
Ik zag tussen de reacties op de" vernieuwingen " op de skynet blogs dat je een probleem had met de personalisering van de foto's in de zijbalk . Nu zit ik met hetzelfde probleem ! Heel vervelend al zeg ik het zelf . Nu was mijn vraag of jij misschien al een oplossing hebt gekregen voor het probleem .
MVG Phildie

Gepost door: phildie | 01 juli 2010

De commentaren zijn gesloten.