12 november 2010

Gelezen: "Morgenrood", Stephenie Meyer

morgenrood1.jpgAchterflap: Bella Swan heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt. Ze wordt verscheurd door haar intense passie voor Edward enerzijds en haar grote vriendschap met Jacob anderzijds. Kiest ze voor de duistere maar verleidelijke wereld van de onsterfelijken, of besluit ze toch een volledig menselijk en dus sterfelijk leven te leiden? Bella is de schakel geworden in het eeuwigdurende conflict tussen de weerwolven en de vampiers. Haar keuze bepaalt het lot van beide stammen.

Meedoen aan hetzes kan ik niet laten, en hoezeer ik de stationsromannetjes hapklare schrijfstijl van Meyer ook veracht, ze weet haar lezers vast te houden van de eerste tot en met de laatste zin vol drama en voorspelbaarheid; een soap is er niks tegen.
In dit boek gaat haar fantasie er echt vér over, ja ze heeft zich eens goed laten gaan, alle remmen los! Vampiers die seks hebben met mensen? Mensen die zwanger worden van vampiers en bijna worden opgegeten door hun foetus? Een weerwolf die zich laat "inprenten" door een halfvampier?
De werkelijkheid, en daarbij ook de herkenbaarheid die ik toch wel nodig heb bij het lezen van een boek, was in dit laatste (thank god) deel van de Twilight-reeks ver zoek.
En Bella blijft een domme sijep.
Prima zwembadlectuur; dat is ook waar ik het in één ruk heb uitgelezen. Verslaafd in no time. En blij dat de hetze nu voorbij kan gaan.

* 7/10 * 

De commentaren zijn gesloten.