16 maart 2011

Gelezen: "Jij bent mij", Michelle Wildgen

michelle wildgen,vriendschap,alsAchterflap: In een opwelling gaat Rebecca, een studente van in de twinig, werken als verzorgster van Kate, een rijke, gecultiveerde vrouw die aan een ongeneeslijke spierziekte lijdt. Vanaf het begin zijn Becs taken van een onstellende fysieke intimiteit. En wanneer Kate's eens zo gelukkige huwelijk strandt, troost Bec haar. Soms enthousiast, dan weer met tegenzin dringt ze steeds verder door in Kate's wereld en deelt haar intiemste geheimen.Terwijl de terminale ziekte onverbiddelijk voortschrijdt, xorden obstakels met rauwe humor genomen. Maar hoe eerlijk en openhartig de vrouwen ook met elkaar omgaan, de last van intimiteit en vertrouwen gaat steeds zwaarder wegen. Balancerend tussen humor en spijt, discretie en noodzaak, worden de grenzen van een vriendschap tot het uiterste op de proef gesteld.

De achterflap vat alles wel zo mooi samen. Het is een aangrijpend verhaal, dat de depri lezer met de neus op de feiten drukt: het leven is al zo kort, geniet er toch verdorie van!

Qua schrijfstijl ergerde het me meermaals dat er nu eens te veel, da weer te weinig details worden gegeven. Ik kon mij niet helemaal vereenzelvigen met het hoofdpersonage, ik had niet het gevoel deel uit te maken van het verhaal.

En op het einde had ik toch ergens verwacht, maar dat moet de trend van de happy endings zijn, dat Kate op de één of andere manier een boodschap had achtergelaten voor Bec zodat ze makkelijker de draad van haar leven weer zou kunnen oppikken.

* 6/10 *

De commentaren zijn gesloten.