19 juli 2011

Gelezen: "Een laatste blik", Susanna Moore

susanna moore,historisch,familie,indiëIndië als Engelse kolonie, 19e eeuw. Lady Eleanor, haar zus, broer en neef arriveren in Calcutta nadat ze in hun thuisland uit de gratie zijn gevallen. Haar broer Henry heeft er een hoge functie aangeboden gekregen en de Engelsen hebben geen moeite om hun luxueuze leventje voort te zetten in het vreemde klimaat met een stoet inboorlingen als hun personeel.
We zien alles door Eleanors ogen, waardoor je soms zelf dingen moet raden en het niet duidelijk is wat er juist is gebeurd. Wél overduidelijk is de incestueuze relatie tussen Eleanor en Henry...
De aparte, ironische kijk op de dingen rondom maakt Eleanors dagboek speciaal. Je krijgt gedetailleerde fragmenten, scherp geanalyseerd en geviseerd, over hun leven in en verre tochten door dat verre, onbegrepen land.

Er is ook voor een einde gezorgd, fijn vind ik dat: de familie keer na 7 jaar terug naar huis, en dat gaat ze niet allemaal even goed af.

Heerlijk om te lezen, al mag je je oplettendheid geen seconde laten verslappen want één woord bevat zoveel verborgen betekenissen dat ik op den duur overal complotten en intriges begon te zien.

*8/10*

De commentaren zijn gesloten.